John Hoeks


Frac­tie­on­der­steuning

John Hoeks (1964) is hoogleraar Communicatie en Cognitie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij doet onderzoek naar overtuigende communicatie op het gebied van gezondheid en duurzaamheid. Sinds de oprichting van de partij is hij actief voor de Partij voor de Dieren. Eerst als lid van de Groningse werkgroep en afdeling, later in de stichtingen voor fractieondersteuning, en lange tijd als onderdeel van de steunfractie voor de gemeenteraad.

Vrijheid is zijn belangrijkste drijfveer: in het dagelijks leven en in de politiek streeft hij naar maximale vrijheid voor mensen en dieren om zich te gedragen zoals ze dat willen, zonder de grens van de vrijheid van een ander te overschrijden. Dit betekent een grote individuele vrijheid voor iedereen, en een einde aan het gebruik van dieren voor menselijke doelen.

Een gemeente moet niet alleen voor deze vrijheid garant staan, maar ook zorgen voor een optimale leefomgeving, voor iedereen. Dat betekent: vasthouden aan de bestaande groene leefomgeving en haar serieus bevorderen. Zorgen voor de kwetsbare inwoners: kinderen die op allerlei manieren in de knel zitten, mensen met gezondheidsproblemen, mensen met weinig inkomen. En dus ook: geen cent gemeenschapsgeld verspillen aan prestigeprojecten.

John Hoeks staat klaar voor de nieuwe gemeenteraad: “Er is ongelooflijk veel te doen. Laten we daar snel mee beginnen.”