Kiezers bedankt!


21 maart 2022

De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen laat zien dat Groningen groen en progressief heeft gestemd. We bedanken alle 9730 kiezers voor de steun en het vertrouwen. Groene groei in de gemeente Groningen ziet er in de praktijk zo uit: van 6.6% naar 9.3% van de stemmen en van 3 naar 4 zetels! Daarmee zijn we de vierde partij van Groningen geworden!

De komende jaren zullen we ons onverminderd blijven inzetten voor een diervriendelijker, groener, duurzamer en socialer Groningen. Voor een gemeente die zich ten volle blijft inzetten om de grootste crises van onze tijd, de klimaat- en biodiversiteitscrisis, het hoofd te bieden. Voor een gemeente waar kinderen niet meer in armoede opgroeien en waar economische groei niet meer het grote streven is. Wat ons betreft gaan we voor ecologische bloei.

De komende tijd gaan we in gesprek met andere partijen over een nieuw gemeentebestuur. Wij staan open voor een plek in het bestuur, maar zijn ons zeer bewust van het feit dat belangrijker dan eventuele collegedeelname, hetgeen is waar wij voor staan: een fundamentele herbezinning op onze omgang met dieren en natuur, wat ons in de afgelopen jaren in de oppositie ook uitstekend is gelukt.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren wil meer informatie kap 39 gezonde bomen Vondellaan

Groningen, 8 maart 2022 – De Partij voor de Dieren wil weten hoe het besluit van de kap van 39 gezonde bomen aan de Vondella...

Lees verder

De fractie is geïnstalleerd!

Gisteravond werd de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd! Een mooi moment na onze verkiezingswinst. Onze raadsleden Kirsten, Wes...

Lees verder