Partij voor de Dieren niet tevreden met beant­woording circus vragen


13 juli 2010

Groningen, 13 juli 2010 - Persbericht - De Partij voor de Dieren is niet tevreden met de beantwoording van haar vragen omtrent de wenselijkheid van wilde dieren in het circus. Zij heeft daarom nieuwe, aanvullende vragen gesteld aan het college van b en w.

Het college is van mening dat een circus met wilde dieren geen grotere risico’s oplevert dan “andere evenementen” en ziet daarom geen mogelijkheden om circussen met wilde dieren te verbieden op grond van de openbare veiligheid. Gerjan Kelder, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren, meent dat deze formulering veel te vaag is. “Wij willen graag weten met welke evenementen een circus dan vergeleken wordt. Er gebeuren namelijk geregeld incidenten met wilde dieren. Drie weken geleden nog is een alligator uit een circus in Duitsland ontsnapt.”

Kelder is ook teleurgesteld in de vele slordigheden in de antwoorden. “Dat we Partij VAN de Dieren worden genoemd in plaats van VOOR de dieren is al niet zo netjes. Maar dat ze het over een heel ander circus hebben dan wij, is toch wel raar. Ook vind ik het antwoord op onze laatste vraag zeer merkwaardig. Waar wij de vraag stellen of het een stad met idealen op het gebied van duurzaamheid en fair trade wel past een circus met wilde dieren toe te laten, antwoorden zij op basis van concreet beleid.”

Volgens het college is er weinig op wilde dieren in het circus tegen, omdat de dieren in het circus zijn geboren en nooit in een oerwoud hebben kunnen rondlopen. Kelder is het daar niet mee eens. Volgens hem verandert het karakter van een tijger niet binnen een paar generaties in dat van een huiskat.

Gerelateerd nieuws

3e Meat Free Monday Curryhuis Groningen

Aanstaande maandag 5 juli is het alweer de 3e Meat Free Monday in Het Curryhuis aan de Kerklaan in Groningen. We hebben di...

Lees verder

Partij voor de Dieren wil einde aan overstort en vissterfte

Groningen, 16 juli 2010 – De Partij voor de Dieren heeft naar aanleiding van de recente vissterfte schriftelijke vrag...

Lees verder