Infor­matie woning­bouw­plannen Ooster­ham­rikkade


1 oktober 2014

We kunnen het er wel mee eens zijn dat er beter met de wijk in overleg getreden moet worden. Feit is wel dat de plannen stroken met en zelfs minder extreem zijn dan het geldende bestemmingsplan.

Ook wij zien liever dat bestaande leegstand wordt ingezet voor woningen in plaats van steeds maar weer nieuw bouwen. Toch zijn wij wel redelijk positief over de plannen a.d. Oosterhamrikkade .In een vorige commissie heb ik daar het nodige over gezegd.

De 15% norm wordt genoemd in de reacties en dit is wellicht een goed moment om weer aan te kaarten dat het o.i. misschien een vreemd functionerend instrument is, gezien het alleen om kamers gaat en dan ook nog niet alle (zie conclusie 2 van SP) en het er min of meer van uit gaat dat alle studerende mensen hetzelfde zijn. Jonge mensen zijn niet per definitie overlast veroorzakers en als ze dat al wel zijn dan is dat niet pers se omdat ze a-sociaal zijn of luidruchtig, maar hun leefritme is anders en daarom `s nachts mensen wakker maken, gewoon door de trap op te lopen enz. Ik hoef u dit niet uit te leggen.

Er zijn verder nog wat issues met de nieuwbouw . De mogelijkheden voor fietsenstalling wil ik noemen, om rommelige hopen fietsen te voorkomen (nu worden alleen parkeerplekken genoemd). Wel jammer dat men de hoeveelheid van jongerenhuisvesting op zich een nadeel vindt;

Jongeren die op die goedkopere wooneenheden afkomen kunnen ook twee mensen van 23 zijn die net een gezinnetje willen starten. Het zijn niet allemaal feestbeesten.

SP zegt oa: Nu er volgens verschillende gegevens en naar alle waarschijnlijkheid geen tekort aan jongerenhuisvesting is, is het van belang om in te zetten op alternatieve huisvesting voor jongeren die in een slechte kamer wonen tegen een te hoge prijs. Alleen zo kan het aantal kamerverhuurpanden in Groningen afgebouwd worden en kunnen jongeren verzekerd zijn van kwalitatief goede en betaalbare huisvesting.

Als je kwalitatief goede en betaalbare wooneenheden bouwt, dan creëer je dat toch juist?

Help mee aan een beter Groningen!

    Word actief Doneer