Meatfree Monday campagne


29 juni 2011

Groningen, 29 juni 2011 – De gemeente Groningen zal een Meatfree Monday campagne beginnen. Een motie hiertoe van de Partij voor de Dieren werd tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota met overgrote meerderheid door de gemeenteraad aangenomen.

Bewustwording rondom vleesconsumptie is een belangrijk thema voor de partij. De grote inname van dierlijke eiwitten in het Westen leidt tot ontbossing, een afname van de mondiale zoetwatervoorraad en biodiversiteit en tot grote milieuproblemen. Daarnaast vergroot vleesconsumptie de honger in de wereld, doordat meer dan de helft van de wereld graanvoorraad aan dieren wordt opgevoerd. Voor een kilo vlees is gemiddeld zo’n zeven kilo graan nodig. Hierdoor wordt ook de voedselprijs opgedreven.

Verschillende steden lanceren daarom een Vleesvrije Dag. Een bekend voorbeeld is Gent in België, waar Donderdag Veggiedag voor internationale faam heeft gezorgd. Gerjan Kelder, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren, betoogde in zijn woordvoering dat de vleesloze dag Gent geen windeieren heeft gebracht en dat het Groningen, een stad die prat gaat op het belang van Fair Trade en duurzaamheid, zou sieren om het idee van Meatfree Monday te omhelzen.

Klik hier voor de woordvoering


Gerelateerd nieuws

Hondenbeleid: vervroegde evaluatie en nieuwe bezwarentermijn

Groningen, 28 juni 2011 - Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een vervroegde evaluatie van het honden...

Lees verder

Partij voor de Dieren zoekt fractiemedewerker voor de Gemeente Groningen

Partij voor de Dieren zoekt fractiemedewerker voor de Gemeente Groningen Door zwangerschap van een van de fractiemedewe...

Lees verder