Honden­beleid: vervroegde evaluatie en nieuwe bezwa­ren­termijn


28 juni 2011

Groningen, 28 juni 2011 - Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een vervroegde evaluatie van het hondenbeleid in te lassen. Eén van de redenen hiervoor is het feit dat het stadhuis heeft verzuimd om bij de bekendmaking van het nieuwe hondenbeleid duidelijk aan te geven hoe inwoners bezwaar konden maken. De Partij voor de Dieren maakte het college hier 6 juni middels schriftelijke vragen attent op .

De Partij voor de Dieren is altijd tegenstander geweest van het nieuwe hondenbeleid. Gerjan Kelder, fractievoorzitter, heeft steeds gezegd dat hondenpoep overal in de stad moet worden opgeruimd, tenzij het in de goot ligt of op plekken waar niemand komt. Een hondenuitlaatveld creëren op plekken waar ook gerecreëerd wordt door mensen zonder hond, is vragen om problemen, aldus Kelder.

Daarnaast is de partij tegen de fulltime aanlijnplicht. Volgens Kelder horen honden inderdaad in delen van het Noorderplantsoen in het drukke seizoen aangelijnd, net als in ecologische gebieden met veel vogels en andere dieren. Maar het verplicht aanlijnen van honden, met uitzondering van enkele uitrengebieden, is zowel voor hond als baas een straf.