Staakt-het-vuren! PvdD roept op tot vuur­werk­boycot


13 december 2010

Groningen, 13 december - De Partij voor de Dieren roept iedereen op om dit jaar géén vuurwerk te kopen en het hiermee uitgespaarde geld over te maken aan de Brandwondenstichting te Beverwijk (giro 20.21.22). In een opinieartikel in het Dagblad van het Noorden van vandaag stelt Gerjan Kelder, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de gemeente Groningen, voor om het vuurwerk te beperken tot enkele professionele siervuurwerkshows op de Grote Markt en een paar andere plekken zoals de Euroborg.

Vuurwerk leidt voor mens en dier tot teveel overlast en vraagt om regulering.

Ieder jaar verandert de stad in een grimmig oorlogsgebied dat je nauwelijks nog durft te betreden. Vuurwerk leidt tot brandstichtingen, tot dagenlange doodsangst bij huisdieren en wilde dieren en het milieu wordt belast met kilo’s zware metalen. Er vallen in Nederland jaarlijks zo’n 1000 gewonden en er is een materiële schade van 900 miljoen euro.

De Partij voor de Dieren diende vorige maand een voorstel in om vuurwerk te reguleren en te beperken, maar dit werd door de gemeenteraad van Groningen afgewezen. Het onderwerp zal op de agenda blijven staan, want steeds meer mensen zijn het erover eens dat het de spuigaten uitloopt met de overlast van vuurwerk.

Gerelateerd nieuws

Staakt-het-vuren!

Koop dit jaar eens géén vuurwerk. Daar krijgen we met z’n allen veel moois voor terug. Maak het uitgespaarde geld over aan...

Lees verder

Provinciale Staten had groot gelijk met weigering 35 miljoen voor Forum

Groningen, 15 december - De Partij voor de Dieren heeft vandaag in de Gemeenteraad naar voren gebracht dat de boosheid van ...

Lees verder