Partij voor de Dieren wil Meatless Monday in gemeen­tehuis


1 maart 2010

Persbericht - Groningen, 1 maart 2010 - De Partij voor de Dieren wil een vleesloze dag op het gemeentehuis introduceren zodra zij in de gemeenteraad is verkozen. De partij verwacht woensdag drie of vier zetels te halen. Gerjan Kelder, lijsttrekker van de Partij voor de Dieren, vindt dat de gemeente inzake milieu en dierenwelzijn een belangrijke voortrekkersrol te spelen heeft.

Volgens Kelder is de overconsumtie van vlees in onze maatschappij een groot probleem. "Juist een gemeente die duurzaam wil zijn, zou minstens één dag per week geen gehaktbal moeten serveren. Als alle Nederlanders 1 dag per week geen vlees zouden eten, zijn daarmee in 1 klap alle klimaatdoelstellingen voor huishoudens gehaald. Zo'n kans mag je niet laten liggen!"

Kelder wijst ook op andere gevolgen van het eten van vlees: het legt veel teveel beslag op landbouwgronden, want voor één kilo vlees heb je ongeveer zeven kilo graan nodig. Een sociale gemeente hoort rekening te houden met het feit dat er ontzettend veel honger in de wereld is. De westerse vleesconsumptie leidt verder tot ontbossing, achteruitgang van de biodiversiteit en een daling van de mondiale zoetwatervoorraad.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren benadeeld in verkiezingscampagne

Groningen, 26 februari 2010 De Partij voor de Dieren mag volgende week niet meedoen aan het Verkiezingsdebat van OOG RTV,...

Lees verder

Partij voor de Dieren behaalt zetel in gemeenteraad Groningen

Groningen, 4 maart 2010 - De Partij voor de Dieren heeft bij de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart in Groningen een zete...

Lees verder