Burge­meester Koen Schuiling stopt.


onze reactie.

4 september 2024

Vanmorgen hebben wij het onverwachte nieuws vernomen dat onze burgemeester Koen Schuiling heeft besloten om na 5 jaar te stoppen als burgermeester van Groningen. Wij hebben de samenwerking met hem als burgemeester als prettig ervaren. Hij was altijd benaderbaar en toegewijd in zijn rol als burgemeester en betrokken als persoon.

We hebben veel waardering voor alle tijd, moeite en energie die hij heeft gestoken in belangrijke zaken, zoals de asielcrisis, de coronacrisis, de (boeren)protesten en uiteraard het aardbevingsdossier. Hij nam zijn rol als burgervader ontzettend serieus en wist op landelijk niveau op te komen voor Groningen en Groningers. Hij nam ons als partij serieus en kan sympathie opbrengen voor onze strijd voor de dieren en natuur.

Hij is binnen de gemeente en binnen de regio het gezicht geweest van een aantal belangrijke stappen, zoals het beeindigen van de gaswinning en het excuses maken voor de rol van Groningen in het slavernij verleden.

Wij hebben alle begrip voor deze enorm lastige keuze die hij heeft moeten maken na deze veeleisende jaren voor hem als burgemeester en voorzitter van de veiligheidsregio Groningen. Wij wensen Koen Schuiling het allerbeste toe.

Zijn ontslagbrief en het persbericht kunt u hier lezen: https://gemeente.groningen.nl/...

Gerelateerd nieuws

Reces (afwezig tot 2 september)

Het zomerreces is begonnen! En dat betekent dat we tot 2 september geen politieke woensdagen hebben. Wij zullen tot 2 septemb...

Lees verder

Initiatiefvoorstel Rechten voor de natuur ingediend

Partij voor de Dieren, D66, GroenLinks, Partij voor het Noorden en Student en Stad dienen vandaag het initiatiefvoorstel Een ...

Lees verder