Dier­vrien­de­lijke bitter­ballen ter ere van burge­meester


17 december 2014

Vanmiddag, tijdens de raadsvergadering, trakteerde de Partij voor de Dieren op diervriendelijke bitterballen. De partij deelde de ballen uit ter ere van de laatste raadsvergadering met burgemeester -en bitterballenliefhebber, Ruud Vreeman. Vooraf werd niet vermeld dat het vegaballen betrof. Desalniettemin smulden de aanwezigen van deze onverwachte lekkernij.

De traktatie had een dubbele boodschap, vertelt raadslid voor de Partij voor de Dieren, Gerjan Kelder. “Wij wilden de burgemeester blij maken met een traktatie bij zijn laatste raadsvergadering. Maar daarbij willen we geen dierenleed veroorzaken, of het milieu zwaar belasten. Daarom kozen we voor vegetarische bitterballen.” Dat niet vermeld werd dat deze vegetarisch waren, was niet zonder reden. Kelder: “Zo kon iedereen onbevooroordeeld ervaren dat vegetarische bitterballen minstens zo lekker zijn als de ballen met vlees. Bovendien, als er wel vlees in zat, dan zou dat ook niet vooraf verteld worden, toch?.”

Volgens de Partij voor de Dieren is een plantaardig eten stukken beter voor het milieu en dierenwelzijn, dan dierlijke voeding. “Klimaatveranderingen en vele problemen in de natuur, zoals de kap van oerbossen, bestrijd je het best met mes en vork. En er is nu zoveel te kiezen, dat plantaardig eten niet alleen milieu- en diervriendelijker is, maar ook nog eens hartstikke lekker. Misschien wel lekkerder,” aldus Kelder.

Vreeman zat vandaag zijn laatste Groninger raadsvergadering voor. Hierna zal de nieuwe burgemeester, Peter den Oudsten, het stokje van hem overnemen.