Esther Ouwehand plant boom als symbool tegen Forum op Grote Markt


23 februari 2010

Groningen, 23 februari – Esther Ouwehand, Tweede Kamerlid namens de Partij voor de Dieren, zal aanstaande woensdag 24 februari om 17:00 een kastanjeboom planten aan de oostzijde van de Grote Markt als symbolisch verzet tegen het geplande Forum en het voortijdig kappen van de bomen die bij de parkeergarage aan de Naberpassage stonden en sinds gisteren gekapt worden.

Gerjan Kelder, lijsttrekker van de Partij voor de Dieren voor de gemeenteraadsverkiezingen, vraagt zich af hoe het zo kan zijn dat de gemeente Groningen, die de laatste jaren bij meerdere bouwprojecten ver boven haar budget is uitgekomen, een gebouw in de binnenstad nodig denkt te hebben van meer dan tachtig miljoen euro. De Partij voor de Dieren zou dit bedrag liever steken in het duurzaam maken van nieuwe en bestaande woningen, waardoor Groningers in de toekomst minder hoeven te betalen voor hun woninglasten.

De Partij voor de Dieren, die dit jaar voor het eerst meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen, is fel tegen prestigeprojecten zoals het Forum van 80 miljoen euro en wil dat er geïnvesteerd wordt in dieren, duurzaamheid en natuurbehoud. Ter vergelijking: een boom kost 40 euro. De partij wil dan ook geen duur forum, maar een opfleuring van de Grote Markt door middel van meer groen en heeft de gemeente gister nog met klem gevraagd de kap uit te stellen totdat zeker is dat het Forum er komt.

Onze prachtige Stad dreigt door een zondvloed van steen en beton in een financiële afgrond gezogen te worden. De gevestigde orde wil 80 miljoen euro investeren in een gebouw terwijl de komende jaren tientallen miljoenen euro’s op de zorg bespaard moeten worden. Alles dat in het Forum zou moeten komen, is al ruimschoots aanwezig in Groningen en goed gefaciliteerd. Groningen is recentelijk nog verkozen tot Beste Binnenstad van Nederland, omdat simpelweg alle faciliteiten die een stad moet hebben, ruimschoots aanwezig zijn.

Gerelateerd nieuws

PVDD wijst op noodzaak Dierenpolitie

Hond Diesel en Kat In Zak tonen aan: Dierenpolitie dringend noodzakelijk Groningen, 25 februari 2010 – De Partij vo...

Lees verder