PVDD wijst op noodzaak Dieren­po­litie


25 februari 2010

Hond Diesel en Kat In Zak tonen aan: Dierenpolitie dringend noodzakelijk

Groningen, 25 februari 2010 – De Partij voor de Dieren vindt de komst van een dierenpolitie topprioriteit. Twee trieste gevallen laten deze week zien dat een Dierenpolitie dringend noodzakelijk is, de hond Diesel die gister zwaar ondervoed in Hoogezand werd aangetroffen en de kat die in Noordhorn in een zak in de sloot werd gevonden.

Volgens Gerjan Kelder, lijsttrekker van de Partij voor de Dieren voor de gemeenteraadsverkiezingen, is een Dierenpolitie niet alleen belangrijk voor dieren, maar ook voor mensen. “In dit geval had een Dierenpolitie voortijdig kunnen ingrijpen en was er niet pas actie ondernomen op het moment dat het baasje zelf belde. Een Dierenpolitie is het eerste dat wij gaan agenderen na 3 maart”, aldus Kelder.

De hond is overleden, de kat heeft het overleefd. Volgens Kelder is het alleen met een Dierenpolitie mogelijk een gedegen onderzoek te doen naar de daders.

Gerelateerd nieuws

Esther Ouwehand plant boom als symbool tegen Forum op Grote Markt

Groningen, 23 februari – Esther Ouwehand, Tweede Kamerlid namens de Partij voor de Dieren, zal aanstaande woensdag 24...

Lees verder

Partij voor de Dieren benadeeld in verkiezingscampagne

Groningen, 26 februari 2010 De Partij voor de Dieren mag volgende week niet meedoen aan het Verkiezingsdebat van OOG RTV,...

Lees verder