Partij voor de Dieren stelt schrif­te­lijke vragen over bomenkap in de Gruno­buurt


19 mei 2016

De Partij voor de Dieren ontvangt veel vragen van bewoners van de Grunobuurt. In de Grunobuurt zijn enkele werkzaamheden gepland, waardoor er 80 stadsbomen en 35 kadebomen gekapt zouden moeten worden. “Maar, vraagt Gerjan Kelder van Partij voor de Dieren zich af, “hoe nodig is deze kap en wordt er wel naar de bewoners geluisterd bij het proces hieromheen?”.

De werkzaamheden waarvoor de bomen zouden moeten wijken zijn een rioolsanering en een
waterkering. Van enkele bewoners ontving de partij voorbeelden van andere wijken, waar
rioolsanering gebeurt met behoud van de bomen. “Als er een manier is om de rioolsanering uit te voeren, met behoud van de bomen en als dit is wat de buurt wil, dan vinden wij het belangrijk dat dit ook echt overwogen wordt en dit betwijfelen we.”, aldus Kelder.

“In de Kamerlingh Onnesstraat staan hele mooie sfeerbepalende Japanse kersenbomen. Zo mooi dat toeristen en voorbijgangers van de fiets stappen, om foto's te maken als deze bomen in bloei staan. ” aldus een bewoner van de buurt. De Partij voor de Dieren wil o.a. weten waarom de bomen moeten wijken en of boombehoudende methodes wel onderzocht zijn.

De Partij voor de Dieren stelt daarom schriftelijke vragen aan het College van Burgemeester en
Wethouders over de bomenkap.

Gerelateerd nieuws

Nationale Boomfeestdag 2016

Vandaag, 16 maart 2016, is het Nationale Boomfeestdag. Een dag waarop we de bomen in het zonnetje wilde zetten! De laatste t...

Lees verder

Partij voor de Dieren stelt schriftelijke vragen over politieopstelling bij homogeweld in Groningen

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Groningen stelt schriftelijke vragen over het optreden van de politie...

Lees verder