PvdD Groningen houdt flyer­acties tegen Sleepwet


9 maart 2018

​ ​​

PvdD Groningen houdt flyeracties tegen Sleepwet

In de gemeente Groningen is er op 21 maart geen gemeenteraadsverkiezing. In verband met de gemeentelijke herindelingen met Ten Boer en wellicht Haren vinden deze verkiezingen bij ons pas plaats op woensdag 21 november. Toch kunnen inwoners van Groningen, Haren, en Ten Boer op 21 maart al naar de stembus: het landelijke referendum over de Sleepwet vindt dan plaats. Om mensen hierop te attenderen en om actie te voeren tegen de Sleepwet flyert deze weken de werkgroep en de gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Groningen.

De Partij voor de Dieren heeft ernstige zorgen over de Sleepwet en steunt het referendum daarom volledig. Zowel in de Tweede als Eerste Kamer hebben onze kamerleden tegen het wetsvoorstel gestemd. De Partij voor de Dieren is niet principieel tegen een nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten, maar wel tegen de huidige voorgelegde variant. Privacy is veiligheid, en beschermt ons tegen de staat. Wij zullen nooit tolereren dat onze mensenrechten en onze grondrechten op het spel worden gezet voor schijnveiligheid. Met de Sleepwet wordt iedere burger verdacht gemaakt en worden hun rechten ingeperkt. Voor de Partij voor de Dieren wordt met het in de gaten houden van onschuldige mensen een grens overschreden. Daarin staan wij niet alleen. Onder andere Amnesty International heeft felle kritiek geuit op de Sleepwet, en heeft enkele aanpassingen voorgesteld die de wet acceptabel zou maken.

Een NEE stem bij het referendum betekent dan ook niet dat de wet als algeheel wordt afgewezen, maar wel dat de wet in de huidige versie onacceptabel is. Laat je stem horen op 21 maart!