Verkie­zings­cam­pagne Partij voor de Dieren Groningen van start met Tweede Kamerlid Esther Ouwehand


7 mei 2010

Groningen, 7 mei – Vrijdag 14 mei zal Esther Ouwehand in Groningen de aftrap van de verkiezingscampagne voor de Tweede Kamerverkiezingen verzorgen met een lezing over het gedachtegoed van de Partij voor de Dieren. De avond is vrij toegankelijk, maar reserveren via groningen@partijvoordedieren.nl is verstandig, want vol is vol. De lezing vindt plaats in “Het Paleis” aan het Boterdiep 111 en het begint om 19:30. De deuren gaan om 19:00 open.

De lezing heeft een vrije opzet. Ouwehand zal de uitgangspunten van de Partij voor de Dieren toelichten, waarbij speciale aandacht zal zijn voor één van haar specialismen, het gebruik van proefdieren. Er is veel ruimte voor discussie en vragen uit de zaal.

In de afgelopen regeringsperiode wist Ouwehand het kabinet regelmatig onder druk te zetten. In totaal kregen 27 moties van haar voldoende steun in de Kamer. Zo wist Ouwehand een verbod op de luxere versie van de legbatterij - de verrijkte kooi - binnen te slepen. Verder verplichtte zij minister Verburg (Landbouw) om actie te ondernemen tegen de malafide hondenhandel, tegen handel in exotische dieren en tegen de ijsberenjacht.

Gerelateerd nieuws

Meat Free Monday in Indiaas restaurant het Curry Huis in Groningen.

Groningen, 6 mei 2010, Afgelopen maandag vond de eerste Meat Free Monday plaats in het Curry Huis aan de Kerk...

Lees verder

'Aftrap Campagne Partij voor de Dieren' wordt in kader van vliegramp omgezet in \'lezing door Esther Ouwehand\'

De werkgroep van de Partij voor de Dieren in Groningen heeft met de landelijke en plaatselijke campagne coördinatoren ...

Lees verder