'De ideale coalitie'


8 oktober 2012

Wat zijn de opties? Heel veel, maar er liggen twee voor en beiden waren niet de opties die mijn voorkeur genoten. Elke partij denkt dat haar visie het beste is voor de stad. Zo ook de Partij voor de Dieren.

Als ik terug kijk naar afgelopen 2,5 jaar dat de PvdD in de raad heeft gezeten zie ik dat op het vlak van Forumgebouw, Oostwand en Grote Markt de Partij voor de Dieren de meeste steun kreeg en de meeste overeenkomsten vertoonde met Stadspartij, VVD en CDA.
Kijk ik naar duurzaamheid, ecologie, milieu en dierenwelzijn hebben wij het meeste steun ontvangen bij de moties die we indienden van PvdA, SP, Stadspartij en Groenlinks.
Als je kijkt naar wat wij als partij belangrijker vinden kiezen we voor dat laatste.
In tijden van crisis zullen duurzaamheid en dierenwelzijn doorgaans bij rechtsere partijen eerder naar beneden geschoven worden in de prioriteitenlijst, dit terwijl er een ecologische crisis is die vele malen intenser is dat de economische crisis waarin wij nu verkeren.

Voor de Partij voor de Dieren is de ideale coalitie er een waar duurzaamheid, milieuvraagstukken en een sociale stad centraal staan in het beleid. Iedereen wil een sociale stad en ik geloof dat alle partijen inzien dat dit een van de belangrijkste items in beleidsvoering is. Niet iedereen ziet de milieu- en duurzaamheidsprobleematiek zo als wij dat zien en ik zie in beide coalitievoorstellen dan ook niet veel heil.

Kortom voorzitter: Als de variant met de PvdA er komt, dan heb ik iets meer hoop in een duurzamere stad.
Als de coalitie met de Stadspartij een feit wordt hoop ik dat dat ook positief uitpakt voor de Oostwand en evt de kabelbaan.

Als u mijn mening wilt weten over informateurs dan heb ik het volgende te zeggen;
Komen er twee, dan is een van PvdA en een van VVD wellicht de beste keus.
Wordt het er een, dan graag iemand van een partij die geen belang in deelname als college partij heeft en/of genoeg afstand kan nemen, maar wel snapt war het om draait in Groningen.

Tot slot voorzitter. Ook al is mijn voorkeurscoaltie geen optie bij geen enkele partij, toch wens ik diegenen die de komende tijd de koppen bij elkaar steken veel succes en hoop ik dat ze inzien dat Groningen niet alleen een sociale stad hoort te zijn, maar ook een duurzame, groene, diervriendelijke stad met een mooi historisch centrum.

Help mee aan een beter Groningen!

    Word actief Doneer