Poort van Groningen


17 mei 2012

De partij voor de dieren vind het voor de stad Groningen net als het college een mooie kans om het terrein wat de poort van Groningen is aantrekkelijk te maken. We vinden het dan ook een mooi plan om een visie hiervoor te ontwikkelen.

Toch hebben we een aantal vragen, ik had vandaag de ambtenaar een aantal vragen willen stellen maar deze zat de gehele middag in overleg. Er wordt gekeken naar de mogelijkheid het benzinestation te verplaatsen. Hoe zit het met eventuele vervuilde grond onder dit tankstation?

Zijn er op dit moment al ondernemers bekend die zich hier mogelijk willen vestigen als alle condities goed zijn? De leegstand in Groningen en de weinige animo voor bedrijventerreinen maken dat wij hier graag wat meer duidelijkheid over willen.

Is het ook een mogelijkheid om deze visie niet alleen te ontwikkelen voor de Sontweg maar deze te verbreden en ook de terreinen Hoendiep en Peizerweg en Westerhaven mee te nemen zodat de aandacht voor Groningen en de ondernemers eerlijk verdeeld is?

Voor de visie willen we graag meegeven om ook voor de ingangspoort van Groningen de uitgangspunten van Groningen duidelijk zichtbaar te maken en een voorkeur te geven aan duurzame Fairtrade ondernemers.

Help mee aan een beter Groningen!

    Word actief Doneer