visie decen­tra­li­saties


11 april 2012

Allereerst complimenten voor het opstellen van een visie die probeert om deze complexe decentralisatie in goede banen te leiden. Wij vinden persoonlijk verantwoordelijkheid van burgers erg belangrijk, deze visie spreekt deze aan.

De partij voor de dieren maakt zich zorgen over de decentralisaties, vooral over de bezuinigingen die naar onze mening echt goede zorg en vooral begeleiding in de weg staan. We vragen ons net als de andere fracties af hoe de juiste hulp bij de juiste persoon komt.


Ook hebben we een zorg over de druk die in de ‘Groninger 4 trap’ op de sociale omgeving (mantelzorgers komt). Deze druk is op dit moment al erg hoog. Naar onze mening is het een verschuiving naar de toekomst om zorg nu nog meer bij mantelzorgers neer te leggen.


Over kenmerken van de transformatie zoals van zorgen voor, naar zorgen dat, van zware zorg naar lichte ondersteuning zijn we sceptisch of dit haalbaar is in korte tijd?.Ook ivm alle druk die al op de ambtelijke organisatie ligt.


Het lijkt ons zeer goed om kennis te delen met andere gemeenten en vooral ook kennis te halen. Wat werkt niet wat werkt wel en vooral snel lering te trekken en bij te sturen zonder lange beslis processen. Bij achterblijvend resultaat snel te zoeken naar de oorzaak en de oorzaak aan te pakken.

Verder willen we ons aansluiten bij de opmerking van de PvdA obver behouden van PGB.

Help mee aan een beter Groningen!

    Word actief Doneer