Parkeer beleid


28 maart 2012

Volgens bureau Sellsius zijn de grote verliezen bij het Parkeerbedrijf mede het gevolg van gekozen beleid: een autoluwe binnenstad, stimulering van fiets en ov en bezetting van de
P + R terreinen zouden de bezetting van de garages geen goed doen. Wij staan echter achter dit beleid van het college en zijn van mening dat het stimuleren van autoverkeer om de garages maar vol te krijgen, uit milieu overwegingen geen optie is.

Wij hebben al eerder aangegeven dat het wat ons betreft niet nodig is om een parkeergarage onder het Forum te bouwen, helemaal nu blijkt dat parkeergarages moeite hebben klanten te vinden.

(Het college kan zich hier niet in vinden liet ze onlangs weten, maar) Wij denken dat het voor de stad beter zou zijn als we geen nieuwe parkeergarages midden in het centrum plaatsen, maar iets meer in de randen vd stad de auto's laten parkeren in de lege parkeergarages. Laten we proberen klanten te trekken naar de Damsterdiep en het Boterdiep garage en zorgen dat de mensen meer door de omliggende winkelstraten gaan lopen ipv vooral rond de Grote Markt. De Ebbinge straat bijvoorbeeld zou wel een (opleving) impuls kunnen gebruiken en het Ebbinge kwartier kan op die manier ook meer onder de aandacht worden gebracht. Het is toch ook zo dat een autoluwe binnenstad de aantrekkingskracht van Groningen alleen maar vergroot en op die manier via bezoekers ook weer geld in het laatje brengt?

Wij dienen hiertoe een motie in.

Daarnaast, voorzitter, zijn wij een groot voorstander van het tijdelijk aanbieden van goedkope abonnementen voor deels leegstaande parkeergarages waardoor er minder auto's op straat staan en er meer geld in het laatje komt. Hiertoe dienen wij samen met de PvdA een motie in.

Tenslotte voorzitter denkt de Partij voor de Dieren dat er meer haast gemaakt moet worden met het vergunning pakeren in de wijken rondom het centrum en we zijn benieuwd naar de mening vd wethouder hierover.

Help mee aan een beter Groningen!

    Word actief Doneer