Vragen over naleving solli­ci­ta­tie­plicht Rehwinkel


4 februari 2014

Groningen. De SP en de PvdD hebben schriftelijke vragen gesteld over de naleving van de sollicitatieplicht van oud-burgemeester Rehwinkel. De beide partijen hebben het vertrek van de oud-burgemeester nog scherp op het netvlies staan. Vooral zijn beroep op de wachtgeldregeling veroorzaakte veel onbegrip bij de SP en de PvdD. Daarom willen de partijen van het stadsbestuur horen hoe op de sollicitatieplicht wordt toegezien.

De SP en de PvdD willen weten op welke manier is voldaan aan de sollicitatieplicht en hoe het stadsbestuur hierop gecontroleerd heeft. Daarnaast willen de raadsfracties periodiek geïnformeerd worden over het wachtgeldgebruik en de sollicitatieplicht van alle gewezen politieke ambtsdragers die van de gemeente Groningen.

Rehwinkel vertrok naar Barcelona om als vrijwilliger aan het werk te gaan bij een internationale organisatie die lokale overheden bijstaat in crisissituaties. Na alle ophef over de handelswijze van de heer Rehwinkel, gaf hij aan de eerste drie maanden van het wachtgeld aan de gemeente terug te storten. De voormalig burgemeester heeft tevens aangegeven naast zijn vrijwilligerswerk in Barcelona te solliciteren naar een betaalde baan.

Lees hier de schriftelijke vragen

Oud-burgemeester Rehwinkel

Gerelateerd nieuws

Raad laat wilde circusdieren in de kou staan

GRONINGEN. De gemeenteraad van Groningen gaf aan geen moeite te willen doen om circussen met wilde dieren uit de stad te were...

Lees verder

Plantosonic: maak een lied en win studio-opname

Groningen- Paul McCartney riep mensen op om voor zijn Meat Free Monday campagne liedjes te schrijven. Dat kunnen de Groninger...

Lees verder