Plan­to­sonic: maak een lied en win studio-opname


11 februari 2014

Groningen- Paul McCartney riep mensen op om voor zijn Meat Free Monday campagne liedjes te schrijven. Dat kunnen de Groningers ook! De Partij voor de Dieren houdt een Plantosonic in Stad en roept liedjesschrijvers op een lied te schrijven over een vleesloze dag, of over plantaardig eten. De componist van het beste liedje mag dit liedje én een liedje naar keuze opnemen in een professionele studio. Insturen kan tot en met 1 maart.

De Partij voor de Dieren vindt het tijd dat er meer aandacht komt in Groningen voor een plantaardiger en daarmee diervriendelijker eetpatroon. De aangenomen motie van de partij om een Meat Free Monday campagne in de stad te houden, werd door het college niet uitgevoerd. Daarom besluit de partij om zelf een actie op poten te zetten, waarbij de aandacht gericht wordt op een plantaardiger voedingspatroon. ‘We eten meer dierlijke producten dan de aarde aan kan,’ vertelt fractievoorzitter Gerjan Kelder. ‘Paul McCartney had hier een mooie campagne over, die mensen stimuleert minder vlees te eten. Daarom gaan wij nu op zoek naar die muzikale Stadjer, die voor ons een mooi campagnelied kan maken.’

Het winnende lied van Plantosonic zal ingezet worden om het plantaardiger eten te promoten. Stuur vóór 1 Maart 2014 een Facebook- ,Soundcloud- of Youtubelink van het lied (demo kwaliteit) naar: partijvoordedierengroningen@gmail.com, of via de post: Langestraat 146, 9712MH Groningen. Vermeld daarbij naam, telefoonnummer en de titel van het lied.