Deelname aan raads­ver­kie­zingen Groningen en Vlagt­wedde


1 november 2013

De Partij voor de Dieren doet in twaalf gemeenten mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. Momenteel is de PvdD landelijk vertegenwoordigd in zes gemeenten: Amsterdam, Den Haag, Groningen, Leiden, Apeldoorn en Buren. Als het aan de partij ligt zal dat aantal na de verkiezingen zijn verdubbeld. De nieuwe gemeenten zijn Rotterdam, Utrecht, Arnhem, Gouda, Pijnacker-Nootdorp en Vlagtwedde.

Gerjan Kelder is opnieuw kandidaat-lijsttrekker voor de gemeente Groningen voor de volgende termijn. Gerjan Kelder: "Vier jaar Partij voor de Dieren in Groningen laat zien hoe belangrijk het is dat wij vertegenwoordigd zijn in de gemeente. Niet alleen hebben wij dierenwelzijn, duurzaamheid, natuur en milieu op de kaart gezet, we hebben ook gezorgd dat er bewuster met dierenwelzijn wordt omgegaan in Groningen. Maar we zijn er nog lang niet! Zolang we in Groningen een van de grootste dierproevenlabs van Nederland hebben en er wordt bezuinigd op dierenopvang, ligt er nog een taak voor ons."

Dit jaar wordt voor het eerst meegedaan aan de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Vlagtwedde. Edith van der Horst is kandidaat-lijsttrekker voor de gemeente Vlagtwedde. Edith van der Horst: "Al enkele jaren zou ik graag op een of andere manier willen bijdragen aan de bewustwording van mensen in het algemeen en die in mijn omgeving in het bijzonder, op het gebied van natuur, milieu, omgang met dieren en voedsel. De Partij voor de Dieren draagt een gedachtegoed uit dat ik volledig onderschrijf en dat heeft me doen besluiten me kandidaat te stellen voor de aankomende verkiezingen."

Partijleider Marianne Thieme: “Ik ben trots op de ontwikkeling die de Partij voor de Dieren doormaakt op gemeentelijk niveau. De partij wil haar aantal politieke vertegenwoordigers gestaag uitbreiden, maar we waken ervoor om een plofpartij te worden.”

De ontwerpkandidatenlijsten en het ontwerpverkiezingsprogramma worden op 24 november voorgelegd aan het congres.

Ontwerpkandidatenlijsten gemeenteraadsverkiezingen 2014 provincie Groningen

Groningen

1. Gerjan Kelder
2. Kirsten de Wrede
3. Harm Roeters
4. Terence van Zoelen
5. Mariken Jongman
6. Wynanda van der Land
7. John Hoeks
8. Evelien Bernabela
9. Renata Grijpstra
10. Marieke Wilschut
11. Gerard Kuipers
12. Boele Ytsma
13. Jan-Peter Cruiming

Vlagtwedde

1. Edith van der Horst
2. Charlotte Meijer
3. Judith Möller
4. Anneke Janse
5. Loes Nagglas
6. Cobie de Jongh
7. Henk van Dorresteijn