Ophel­dering college over aankoop pand oostzijde


12 juni 2013

Gerjan Kelder, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren, heeft het college om opheldering gevraagd inzake de verrassende aankoop van een pand aan de Oostzijde van de Grote Markt. De Partij voor de Dieren is onaangenaam getroffen door deze grote investering in stenen in een tijd waarin er op vele sociale instellingen wordt bezuinigd en heeft hier schriftelijke vragen over gesteld.

Kelder vraagt zich af of het college deze aankoop niet aan de raad voor had moeten leggen. “Maar dat niet alleen, het gaat hier om een bijzonder pand, een monument, en we lezen in de brief dat de mogelijkheid bestaat om het te slopen en er daarna weer iets nieuws voor in de plaats te zetten. Dat is toch vreemd, in een tijd waarin we moeten bezuinigen en vanwege de ecologische crisis ook zuinig moeten zijn met grondstoffen. Bovendien, pal hierachter komt een enorm pand te staan waar nog steeds geen invulling voor is gevonden. Daar kan toch ook wel een winkel met een flink oppervlak in gehuisvest worden?”

De Partij voor de Dieren wil voorts weten of het college te weinig instrumentarium heeft om ongewenste ontwikkelingen in dit deel van de stad tegen te gaan. Dat is namelijk één van de redenen die het college opgeeft als reden voor aankoop. Het college spreekt over “budgettair neutraal”, maar Kelder wil precies weten hoe de budgettaire vork in de steel zit. Zo vraagt hij zich af of de conclusie gerechtvaardigd is dat er blijkbaar nog ruimte is in de grondexploitatie Grote markt – Oostzijde.

Gerelateerd nieuws

Oproep tot internationale solidariteit

De Partij voor de Dieren dient tijdens de Gemeenteraad van vandaag bij de behandeling van de Rekening 2012 een motie in, waar...

Lees verder

Opinie: Grote stallen, lakse overheden

De steeds verdergaande intensivering en schaalvergroting binnen de landbouw leidt tot aantasting van milieu en dierenwelzijn ...

Lees verder