Film­ver­toning De Haas in de Marathon


9 januari 2013

Kom naar de filmvertoning De Haas in de Marathon in Groningen
Esther Ouwehand introduceert documentaire over tien jaar Partij voor de Dieren

De Partij voor de Dieren organiseert op vrijdag 11 januari 2013 een vertoning van de documentaire ‘De Haas in de Marathon’ in Groningen, ingeleid door Tweede Kamerlid Esther Ouwehand. De documentaire, gemaakt in opdracht van de Nicolaas G. Pierson Foundation, blikt terug op de eerste tien jaar van de partij en de unieke manier waarop zij politiek bedrijft in Nederland. Filmmaker Joost de Haas neemt de kijker mee naar de bewogen oprichting van de Partij voor de Dieren tot het moment dat zij zetels veroverde in het parlement en uitgroeide tot een haas in de marathon.
Leden, kiezers en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om de filmvertoning bij te wonen op vrijdag 11 januari om 19.30 in Het Paleis. Esther Ouwehand zal aanwezig zijn om de documentaire te introduceren en na afloop vragen van belangstellenden te beantwoorden.

In De Haas in de Marathon zijn behalve interviews met de oprichters van de partij ook reacties, van toen en nu, uit de wetenschap, de politiek en de media te zien op deze nieuwe politieke stroming, die voor het eerst ter wereld niet uitging van menscentraal denken.

Mede-oprichter en partijleider Marianne Thieme: “Toen de Partij voor de Dieren tien jaar geleden werd opgericht, werd met de nodige scepsis gereageerd vanuit de traditionele politiek. Maar al spoedig bleek de Partij voor de Dieren als haas in de marathon te fungeren.”

De Partij voor de Dieren afdeling Groningen nodigt u van harte uit voor de filmvertoning. De vertoning vindt plaats op vrijdag 11 januari om 19.30 in Het Paleis. Het Paleis bevindt zich Boterdiep 111 in Groningen. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Om 19.30 zal Esther Ouwehand de film introduceren, waarna de documentaire getoond wordt. Na afloop is er gelegenheid om Esther Ouwehand vragen te stellen. Plaatsen kunnen gereserveerd worden via groningen@partijvoordedieren.nl . Entree is gratis.