Duurzame stad­jerspas


28 november 2011

De Partij voor de Dieren wil een duurzame stadjerspas met lange termijnvisie invoeren. De partij doet hiervoor een voorstel aan het college van B&W. Aanleiding van dit voorstel is de bezuiniging in 2012 bij de stadjerspas.

Het college van B&W heeft in de commissie Werk en Inkomen enkele voorstellen gedaan om de bezuiniging van de stadjerspas te behalen. De Partij voor de Dieren kon zich in geen van deze voorstellen vinden. “De voorstellen die nu voor ons liggen, bieden vooral korte termijn oplossingen”, aldus fractievoorzitter Gerjan Kelder. “Daarom hebben wij een ander voorstel geschreven, gericht op de toekomst.” Het voorstel zal in de raadsvergadering van 30 november a.s. behandeld worden.

De duurzame stadjerspas met lange termijnvisie focust op enkele peilers. Het belangrijkste is het imago van de pas. “Deze kan stukken beter”, meent Kelder. “De pas heeft nu het imago een minimapas te zijn en dat is niet meer zo. Wij willen dat iedereen, minima of geen minima, trots kan zijn op zijn stadjerspas. Daarom wordt de pas, wat ons betreft, volledig gepimpt.” Voordeel van een beter imago is ook dat bedrijven de pas meer zullen gaan waarderen. Door daarnaast duurzame en fairtrade producten in het zonnetje te zetten, wordt volgens Kelder niet alleen gepresenteerd waar de stad Groningen voor staat, maar werkt de pas ook mee aan een eerlijke en gezonde maatschappij. “Wij willen dat de stadjerspas uit de schaduw wordt gehaald en in het zonnetje wordt gezet.”

Gerelateerd nieuws

Minder tasjesverbruik in Groningen

De Partij voor de Dieren wil dat er een einde komt aan het grootschalige verbruik van wegwerp-draagtasjes. ‘Jaarlijks...

Lees verder

Uitvoering moties dierenwelzijn teleurstellend

De Partij voor de Dieren is van mening dat de aangenomen moties ter bevordering van dierenwelzijn in de gemeente onvoldoend...

Lees verder