PvdDieren en Groen­links bezorgd over mogelijke vervuiling Gide­on­terrein


3 september 2010

PERSBERICHT Groningen, 3 september 2010 – De Partij voor de Dieren en GroenLinks hebben schriftelijke vragen gesteld over de aantasting van een natuurgebiedje op het Gideonterrein. Er is mogelijk vervuilde grond gedumpt van een verderop gelegen kavel, die geschikt wordt gemaakt als bedrijventerrein.

De Milieudienst heeft ondertussen ingegrepen en het grondverzet stilgelegd. De Partij voor de Dieren en GroenLinks zijn echter bang dat er tot op de diepte van vervuilde grond is afgegraven en maken zich daarom zorgen over de gevolgen voor de bodemkwaliteit, het oppervlaktewater en de dieren in dit natuurgebiedje. Het Gideonterrein is een voormalige stortplaats, die in 2009 opnieuw is ingericht. Daarbij is de grond geëgaliseerd en bedekt met een laag grond van redelijke kwaliteit. Wat zich onder die toplaag bevindt, zou een slechte bodemkwaliteit hebben.

Het Gideonbosje was een mooi stukje natuur met allerlei soorten vogels dat bij de herinrichting van het terrein in 2009 gekapt moest worden. Ter compensatie werd een ander stuk van het terrein aangewezen dat zich tot natuur zou kunnen ontwikkelen. Juist op dat gedeelte is nu grond gestort.

Gerelateerd nieuws

PvdDieren bezorgd door dumpen grond in natuur Gideonterrein

Groningen, 1 september 2010 – De Partij voor de Dieren en Groenlinks hebben de kwestie van het grondverzet op het Gid...

Lees verder

Fractie PvdDieren nodigt gehele Raad uit voor veganistisch diner op Dierendag

Persbericht - Groningen, 27 september - In het kader van Dierendag organiseert de Partij voor de Dieren op 4 oktober een ve...

Lees verder