PvdDieren bezorgd door dumpen grond in natuur Gide­on­terrein


1 september 2010

Groningen, 1 september 2010 – De Partij voor de Dieren en Groenlinks hebben de kwestie van het grondverzet op het Gideonterrein aan de agenda van het actualiteitendebat van vandaag toegevoegd. Gerjan Kelder, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren, kreeg zeer recentelijk een klacht van een gebruiker van het Gideonterrein over het vernielen van een natuurgebiedje op het Gideonveld.

Het terrein is in 2009 opnieuw ingericht. Het Gideonbosje is gekapt en moest plaats maken voor bedrijven. Een ander deel van het terrein zou worden ingericht als ecologische zone. In de afgelopen weken is grond afgegraven op een bedrijvenkavel en gedumpt op het gebied dat bestemd is voor de natuur.

De gemeentelijke MilieuDienst heeft vorige week al ingegrepen en de werkzaamheden stopgezet. De Partij voor de Dieren wil weten hoe het kan dat er buiten de procedures gewerkt is en is bezorgd over vervuiling van de ecologische zone. Er lijkt namelijk meer te zijn afgegraven dan de kwalitatief redelijke toplaag en via regen zouden er nu schadelijke stoffen in het grondwater terecht kunnen komen.

Het presidium, overleg van fractievoorzitters en burgemeester, zal zich vanmiddag uitspreken over de definitieve agenda van het actualiteitendebat.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren wil duidelijkheid omtrent lot dieren vijvers Helperzoom

Groningen, 31 augustus 2010 – Gerjan Kelder, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Groningen, wil weten wat er...

Lees verder

PvdDieren en Groenlinks bezorgd over mogelijke vervuiling Gideonterrein

PERSBERICHT Groningen, 3 september 2010 – De Partij voor de Dieren en GroenLinks hebben schriftelijke vragen gesteld ...

Lees verder