Partij voor de Dieren wil duide­lijkheid omtrent lot dieren vijvers Helperzoom


31 augustus 2010

Groningen, 31 augustus 2010 – Gerjan Kelder, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Groningen, wil weten wat er met de dieren in de vijvers van de Helperzoom gaat gebeuren. Deze vijvers worden gedempt in verband met de bouw van het Europastation.

De partij heeft daarom schriftelijke vragen aan het college gesteld en daarin geïnformeerd naar het lot van de vissen en de andere dieren die in en rond de vijvers aan de Helperzoom leven.

Een directe aanleiding hiertoe vormt het nieuws dat een beroepsvisser de vijvers zal leeghalen met een sleepnet. De partij wil weten welke andere dieren er in en rond de vijvers leven en wat de gevolgen van het leeghalen van de vijvers met een sleepnet voor hen zal hebben.

Kelder maakt zich al langere tijd ongerust over de bouw van het Europastadion. De Helperzoom vormt de verbinding in de Stedelijke Ecologische Struktuur, van het Sterrenbos naar het achterland in Drenthe via de Hondsrug. Er komen diverse beschermde diersoorten voor.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren boekt succes met libellenvijver

Groningen, 27 augustus 2010 - De Partij voor de Dieren in de gemeente Groningen heeft bij de eerste gemeenteraad (25 augus...

Lees verder

PvdDieren bezorgd door dumpen grond in natuur Gideonterrein

Groningen, 1 september 2010 – De Partij voor de Dieren en Groenlinks hebben de kwestie van het grondverzet op het Gid...

Lees verder