Partij voor de Dieren boekt succes met libel­len­vijver


27 augustus 2010

Groningen, 27 augustus 2010 - De Partij voor de Dieren in de gemeente Groningen heeft bij de eerste gemeenteraad (25 augustus) na de recessie gelijk succes geboekt. Op het terrein van de Campus Augustinus zal een vijver worden gemaakt die geschikt is als biotoop voor libellen en amfibieën.

Waar zich nu nog de sportvelden van Vinkhuizen bevinden, zal dit jaar begonnen worden met de bouw van twee grote schoolcomplexen, voor onder andere het Augustinuscollege. Op het terrein waar dit gaat gebeuren, Campus Augustinus, is het van belang dat er oppervlaktewater gecreëerd wordt, om problemen met de afwatering te vermijden.

Een motie om het college te vragen of dit oppervlaktewater geschikt kan worden gemaakt voor libellen en amfibieën, is door het college onmiddellijk aangenomen.

Gerelateerd nieuws

College baseert zich op document (BEA) dat voor raad nog niet beschikbaar is

Groningen, 13 augustus 2010 - De Partij voor de Dieren wil inzage in een Boom Effect Analyse (BEA) op grond waarvan het col...

Lees verder

Partij voor de Dieren wil duidelijkheid omtrent lot dieren vijvers Helperzoom

Groningen, 31 augustus 2010 – Gerjan Kelder, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Groningen, wil weten wat er...

Lees verder