College baseert zich op document (BEA) dat voor raad nog niet beschikbaar is


13 augustus 2010

Groningen, 13 augustus 2010 - De Partij voor de Dieren wil inzage in een Boom Effect Analyse (BEA) op grond waarvan het college heeft besloten 29 bomen te kappen op bedrijventerrein Westpoort. Deze BEA is nog niet voor leden van de raad beschikbaar, maar het college heeft deze wel al onder ogen gehad, zo blijkt uit een collegebrief waarin zij haar voornemen tot de kap uit de doeken doet.

De Partij voor de Dieren stelt schriftelijke vragen over het feit dat het college haar besluitvorming baseert op documenten die nog niet beschikbaar zijn voor raadsleden.

Volgens het college staat er in de BEA dat het bij de bomen die eventueel gekapt gaan worden niet gaat om “monumentale of waardevolle beplanting”. De Partij voor de Dieren wil tevens weten op welke wijze deze termen gedefinieerd worden. Een waardevolle boom zou een boom kunnen zijn die bij aanschaf kostbaar is, maar het zou ook kunnen gaan om een boom die een belangrijke rol speelt voor het dierenleven of een grote landschappelijke waarde heeft voor veel mensen.

Gerelateerd nieuws

Uitnodiging leden Groningen regionale profilering

Beste leden in de provincie Groningen, Op dinsdagavond 7 september 2010 van 19:15 tot 21:45 uur organiseert de werkgroep ...

Lees verder

Partij voor de Dieren boekt succes met libellenvijver

Groningen, 27 augustus 2010 - De Partij voor de Dieren in de gemeente Groningen heeft bij de eerste gemeenteraad (25 augus...

Lees verder