Gemeen­telijk honden­beleid nogmaals op agenda


14 januari 2011

Persbericht

Groningen, 14 januari 2011 - De Partij voor de Dieren wil het hondenbeleid van de gemeente nogmaals op de agenda van de gemeenteraad zetten. Het college heeft onlangs laten weten dat het hondenbeleid met ingang van maart 2011 zal worden aangescherpt. Hierop is een storm van protest onder hondeneigenaren opgestoken, die klagen dat het college niets heeft gedaan met de inspraak van burgers.

Volgens Gerjan Kelder, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren, is bij het hondenbeleid sprake van complexe materie waarbij veel belangen tegen elkaar moeten worden afgewogen. Hij vindt dat de gemeenteraad de mogelijkheid moet krijgen om zich uit te spreken over de vraag of dat goed is gedaan in de huidige plannen, of dat honden en hun baasjes teveel worden ingeperkt. “Een beleid dat zoveel weerstand oproept, wordt niet breed gedragen. Wij worden overstelpt door emails en de andere raadsfracties trouwens ook”, aldus Kelder.

Een rode lijn in alle klachten is dat het college ondanks een expliciet verzoek aan alle Stadjers om mee te denken en te praten, in alle stadswijken zijn inspraakronden gehouden, hier weinig mee lijkt te hebben gedaan. De uiteindelijke “spelregels” zouden bijna niets afwijken van het eerste plan van het college.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren wil duidelijkheid kosten vuurwerk

Groningen, 11 januari 2011 – De Partij voor de Dieren wil weten hoeveel geld het massaal afsteken van vuurwerk de gem...

Lees verder

Geen aanlijnplicht voor honden, wel poepopruimplicht voor baasjes

Groningen, 9 februari 2011- De Partij voor de Dieren wil af van de aanlijnplicht voor honden, zoals die nu in de APV (Alge...

Lees verder