Groningen gaat het manifest van Stop Ecocide onder­te­kenen!


Het manifest roept op om ecocide strafbaar te stellen.

27 maart 2024

Stel ecocide strafbaar! Ondertekent Groningen het manifest? Het antwoord is JA! En dat doen ze op de dag van de biodiversiteit op 22 mei 2024!

Ecocide, oftewel het grootschalig beschadigen en vernietigen van ecosystemen, is een groeiend probleem in de wereld. Onder ecocide vallen onder andere ontbossing, water- en landverontreiniging, oceaanvervuiling en luchtvervuiling. De gevolgen hiervan zijn nu al zichtbaar in de hele wereld. De klimaat- en ecologische crisis zijn het gevolg van dit soort schadelijke industriële activiteiten die jarenlang ongestoord plaats hebben kunnen vinden. De meeste risico's zijn al decennia bekend bij de bedrijven die er desondanks toch voor kiezen om deze praktijken voort te zetten. De verantwoordelijkheid ligt bij de beslissers: de financiële sector, de industrie en zeker ook de overheid.

Utrecht heeft als eerste stad in Nederland het Stop Ecocide Manifest ondertekend. Het wetsvoorstel voor de Ecocidewet is op 30 november 2023 ingediend en moet nog in stemming worden gebracht. Het is een zichtbare en goede manier om zorgen over het milieu, klimaat en de biodiversiteit kenbaar te maken.

https://www.stopecocide.nl/manifest

De vragen

Gerelateerd nieuws

Geen Hoofddoekjesverbod meer bij BOA's

Gisteren is onze motie over religieuze uitingen bij BOA's aangenomen in de gemeenteraad in Groningen. Hierdoor krijgen meer m...

Lees verder

Wij stellen vragen over de aanloop van het looppad in het Sterrebos

De fractie, en voornamelijk Terence van Zoelen, is al een aantal weken bezig de plannen rondom het aan te leggen looppad nabi...

Lees verder