Kom met ons in actie voor het klimaat tijdens de klimaattop


17 november 2015

Van 30 november tot en met 11 december vindt de door de Verenigde Naties georganiseerde klimaatconferentie plaats in Parijs, waar ook Nederland aan meedoet.

Allereerst willen we stilstaan bij de slachtoffers in Parijs en hun nabestaanden.
Maar we moeten niet vergeten waarom we ons inzetten voor het klimaat. Uit liefde. Voor het behoud van leven en het behoud van elkaar. Het stoppen van klimaatverandering is nodig voor de wereldvrede, en kan tegelijk ook niet zonder die wereldvrede.


Marianne Thieme zal in Parijs zijn als delegatieleider. Partij voor de Dieren roept al sinds onze intrede in de Tweede Kamer op om de klimaatverandering structureel en effectief aan te pakken! Doel van de komende conferentie is om tot internationale vervolgafspraken te komen na het belangrijke verdrag uit Kyoto (Kyoto-protocol). Dit is dus het moment voor de regering om te laten zien dat het echt van plan is hard te onderhandelen voor een duurzame toekomst waarin de klimaatverandering wordt aangepakt.

Want de gevolgen van de opwarming van de aarde zijn groot en steeds zichtbaarder: sneller smeltende gletsjers, grote overstromingen en gebieden met enorme droogte. Mensen worden hierdoor gedwongen hun leefgebied te verlaten. Als we niet NU internationaal tot actie overgaan dreigen de gevolgen van klimaatverandering steeds onbeheersbaarder te worden!

In de aanloop tot deze conferentie zijn er verschillende activiteiten om je stem te laten horen voor het klimaat. Wij doen mee, jij ook?

Run for your life
​​​
Run for your Life is een non stop estafetteloop vanaf de Noordkaap naar Parijs. Wat moedige mensen van de partij hebben zich al opgegeven, maar er zijn nog meer mensen nodig voor het gedeelte dat door Noord-Nederland loopt! Waarschijnlijk ren je dan in de nacht van 24 november/de ochtend van 25 november.


We hopen dat meer ons voorbeeld volgen en zich ook aanmelden!
- Geef zelf aan hoeveel km je wilt lopen en hoelang je daarover wilt doen.
- Je persoonlijke motivatie is in beeld te zien terwijl je aan het rennen bent.
- Er is een service die je naar je startplek kan brengen en later ook weer naar huis brengt, zodat je niet strandt in the middle of nowhere.
Voor meer (Engelstalige) informatie klik hier.

De estafette is al van start gegaan, klik hier om deze live te zien!

Klimaatparade
Op zondag 29 november is de Klimaatparade in Amsterdam. Dit is hét moment om de regering op te roepen om met ambitie de onderhandelingen in te gaan op de klimaattop in Parijs. De Partij voor de Dieren is erbij en we hopen dat je ook wilt komen. Wij roepen je op om samen met ons en vele anderen het Museumplein te vullen en het kabinet een duidelijk signaal te geven dat het aan de slag moet in Parijs.
Om 12:00 uur begint de manifestatie op het Museumplein.
Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Hoe kom je in Parijs?
Er zijn verschillende organisaties die bussen hebben gehuurd om zoveel mogelijk mensen naar Parijs te kunnen vervoeren. Een voorbeeld is Milieudefensie. Zij rijden vanuit Groningen naar Parijs, maar al hun bussen zitten inmiddels vol. Je kunt je inschrijven op de wachtlijst, waardoor er misschien nog een bus wordt ingezet. Kosten voor de busreis incl. onderdak in Parijs zijn 60 euro. Klik hier voor meer informatie over de reis.

Eenmaal in Parijs..
Op vrijdag 11 december wordt er vanaf 16:00 uur een Menselijke keten gevormd op Place de la Republique, 'People. Power. Action.' Op zaterdagochtend 12 december wordt de Klimaatmars gehouden.

Creatief actievoeren met de Climate Games
Vanaf het begin van de klimaattop tot en met 13 december vinden de Climate Games plaats in Parijs. Tijdens de Climate Games zijn er verschillende workshops voor creatief geweldloos verzet en actie. Verder wordt er ook vollop actie gevoerd voor het klimaat. Vanuit alle hoeken van Europa zullen hier mensen zijn om van elkaar te leren en elkaar te motiveren. Klik hier voor meer informatie.