Laten we niet nog een van onze histo­rische panden verliezen!


9 december 2015

Partij voor de Dieren stelt schriftelijke vragen over sloop Pino

De Partij voor de Dieren in Groningen is klaar met sloop van oude panden. “Volgens ons en vele stadjers met ons is de Pino, het pand aan de verlengde Hereweg 97, een historisch waardevol pand, dat niet gesloopt zou moeten worden” aldus Gerjan Kelder, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Groningen. Dit pand is het laatste stukje van de authentieke Sterrebos omgeving, de rest is al gesloopt en vervangen door nieuwbouw. In 2012 is de Pino gekraakt, ook om het gebouw te redden van verpaupering en is er een sociaal centrum van gemaakt. Hier komen al jaren elke week veel mensen langs om mee te doen met activiteiten. Zo wordt er elke week duurzaam gekookt voor een kleine prijs, zijn er spelletjes avonden, filmavonden, discussieavonden, muziek en meer.

“Als de Pino blijft bestaan zien wij dit als een win-win situatie. Want én een historisch pand wordt behouden, én het college krijgt wat ze wil: mensen in de wijk worden sociaal en cultureel geactiveerd.” Aldus Kelder.

De Partij voor de Dieren stelt daarom schriftelijke vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders over de sloop van de Pino.

“Het lijkt alsof de gemeente er een handje van heeft om historische, markante gebouwen te slopen voor iets nieuws.” aldus Partij voor de Dierenraadslid, Gerjan Kelder. “Denk bijvoorbeeld aan de Witte Boerderij in Park Selwerd, de Finse school aan de Helper Westsingel 96 en nu dus de Pino. Allemaal panden die wij liever hadden behouden.”

Bekijk onze schriftelijke vragen hier.