Maai Mei Niet! Geef vlinders en bijen meer kans


2 mei 2022

Om zo goed mogelijk bij te dragen aan de biodiversiteit stimuleren wij 'Maai mei niet'.

Zo weinig mogelijk maaien is de boodschap die wij willen geven aan particulieren, gemeentes en bedrijven om dieren en planten in tuinen, groenstroken en de natuur écht te laten floreren. Door niet te maaien krijgen wilde bloemen en 'onkruid' een kans en dit geeft de biodiversiteit een enorme boost. Een gazon met hoge grassen en veel bloemen trekt namelijk veel insecten en vlinders aan. Ook andere dieren zoals egels, konijnen, fazanten en hazen zijn gebaat bij hoger gras. Daarnaast kan langer gras veel beter tegen droogte! Allemaal voordelen dus.

Jammer genoeg zijn er nog veel instanties en particulieren die alles strak en vlak willen. Dat is voor de natuur heel onvoordelig. Daarom kun jij anderen oproepen om ook mee te doen met 'Maai mei niet'!

De Groningse afdeling van de Partij voor de Dieren heeft een poster gemaakt om aandacht te vragen voor 'Maai mei niet'. Jij kunt deze ophangen om aandacht hiervoor te vragen. Dit kan thuis voor het raam, op het werk of de poster kun je als een bordje in de grond steken op het stuk grond dat jij liever niet gemaaid ziet!

Print de poster zelf uit (maaimeiniet.pdf is voor drukwerk).

Deel de afbeelding (maaimeiniet.png) op social media.

Een A3 poster met de post ontvangen? Stuur een e-mail met naam en adres naar groningen@partijvoordedieren.nl. Voor €1,00 euro (ten behoeve van de verzendkosten) kunnen wij de poster dan naar je huisadres opsturen.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren neemt deel aan de formatiegesprekken

Partij voor de Dieren gaat formeren met GroenLinks, Partij van de Arbeid, SP en Christenunie. Gisteren is bekend gemaakt da...

Lees verder

Het is zover! Het coalitieakkoord is gepresenteerd

Tijdens de verkiezingscampagne zeiden we ‘verbeter de wereld, begin in Groningen’ en dat is ons gelukt. Er ligt een mooi ak...

Lees verder