Partij voor de Dieren neemt deel aan de forma­tie­ge­sprekken


20 april 2022

Partij voor de Dieren gaat formeren met GroenLinks, Partij van de Arbeid, SP en Christenunie.

Gisteren is bekend gemaakt dat de informateur, Mattias Gijsbertsen, een college voorstelt van GroenLinks, Partij van de Arbeid, Partij voor de Dieren, SP en Christenunie. Na onze verkiezingswinst hebben we in de afgelopen weken gesprekken gevoerd met deze partijen, waaruit het advies van de informateur naar voren is gekomen. De komende tijd zal in het teken staan van onderhandelingen over de precieze inhoud van het akkoord. Hierbij staan voor ons natuurbehoud, dierenwelzijn en de voedseltransitie voorop. Hier houden we aan vast tijdens de onderhandelingen.

Sinds 2010 hebben we in de oppositie veel voor elkaar gekregen en andere partijen constant kritisch bevraagd op hun standpunten en keuzes. Ook in het mogelijk te vormen college zullen we die scherpzinnigheid behouden en samen met de andere partijen tot een meer sociaal, groener, duurzamer en diervriendelijker beleid komen.

Het formeren is een nieuwe fase in het bestaan van onze partij, we zijn er klaar voor. We hebben er alle vertrouwen in dat we met deze partijen een akkoord kunnen opstellen waarin natuurbehoud, dierenwelzijn, een sociale kijk op de samenleving, inclusiviteit en de voedseltransitie stevig worden verankerd in de gemeentelijke doelen en ambities voor de komende jaren.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren wil geen festival-vuurwerk in het Stadspark

"Nota bene midden in het broedseizoen!” De gemeentelijke en provinciale fracties van de Partij voor de Dieren balen van de ...

Lees verder

Maai Mei Niet! Geef vlinders en bijen meer kans

Om zo goed mogelijk bij te dragen aan de biodiversiteit stimuleren wij 'Maai mei niet'. Zo weinig mogelijk maaien is de bood...

Lees verder