Ook een goed nieuwjaar voor asiel­dieren


28 december 2013

Clip Almost Home van artiest Moby nagemaakt bij dierenasiel Dier Onder Dak in Dokkum om aandacht te vragen voor asieldieren.

Op 2e kerstdag is bij dierenasiel Dier Onder Dak in Dokkum een videoclip opgenomen om aandacht te vragen voor asieldieren. Het clipje is gebasseerd op de clip van DJ Moby, die met zijn clip van het nummer “Almost Home” van het album “Innocent”, aandacht vraagt voor asieldieren vanuit het Best Friends dierenadoptiecentrum in Los Angeles.

Initiatiefnemers Gerjan Kelder en Renata Grijpstra, beiden ook zichtbaar in de clip, wilden dit jaar met kerst iets extra doen. Door de clip van Moby ontstond het idee om dit ook voor Dier Onder Dak te gaan doen. Zowel Kelder als Grijpstra zijn verkiesbaar voor de Partij voor de Dieren in de gemeenteraadsverkiezingen in Groningen 2014. Kelder, op dit moment al raadslid voor deze partij; “We hopen dat mensen bewust worden van het feit dat er veel dieren een thuis zoeken in asiels en dat mensen hun nieuwe huisdier niet bij een fokker halen.

Jaarlijks raken tienduizenden honden en katten hun thuis kwijt. Ze zijn verdwaald, gedumpt of hun eigenaren kunnen door omstandigheden niet meer voor ze zorgen. Deze dieren worden opgevangen door locale dierenasiels, voor 90 procent van hen wordt er een nieuwe eigenaar gevonden. De subsidies van de gemeentes zijn meestal niet toereikend om de kosten te dekken en de asiels zijn afhankelijk van donateurs en giften.

“Dierenasiels hebben het moeilijk om het hoofd boven water te houden, Dier Onder Dak is hier helaas geen uitzondering in”, vertelt Eddy Grijpstra, voorzitter Dier Onder Dak.

Net als in de clip van Moby zijn alle dieren vrij om geadopteerd te worden. “Het zou leuk zijn wanneer er meer asiels met een zelfgemaakt filmpje, op de muziek van Moby of een ander nummer aandacht gaan vragen voor hun dieren door ze de hoofdrol te laten spelen. Daarnaast hopen we natuurlijk dat de poezen uit de clip allemaal ‘almost home’ zijn", aldus initiatiefnemer Grijpstra.

Bekijk de clip van Dier Onder Dak hier

Gerelateerd nieuws

Regels voor carbid schieten in APV

De Partij voor de Dieren in de gemeente Groningen wil dat er regels komen met betrekking tot carbid schieten. De Algemene Pla...

Lees verder

Opnieuw info over schade en letsel vuurwerk

De Partij voor de Dieren wil opnieuw van het college weten hoeveel financiële schade en hoeveel letsel voor mens en dier...

Lees verder