Zet in op aard­gas­on­af­han­kelijk Groningen


18 februari 2015

De Partij voor de Dieren wil dat Groningen aardgasonafhankelijk wordt. Om de gaswinning zo snel mogelijk terug te dringen, is noodzakelijk dat er geen aardgas meer nodig is.

De Partij voor de Dieren dient hiervoor tijdens de gemeenteraadsvergadering een motie in. Dat is niet voor het eerst. Fractievoorzitter voor de partij, Gerjan Kelder: “wij hebben vorig jaar ook al een motie ingediend, om onderzoek te doen naar aardgasonafhankelijkheid in onze gemeente. Daar wilden echter bijna geen enkele andere partij iets van weten.” Alleen de SP en Stadspartij steunden de motie destijds, toch is Kelder optimistisch. “Inmiddels zijn steeds meer partijen zich ervan bewust dat er echt iets moet veranderen, om de veiligheid van Groningers te waarborgen. We hebben dan ook goede hoop dat we ditmaal meer steun krijgen.”

De Partij voor de Dieren is van mening dat de gaswinning terug moet worden geschroefd naar maximaal 21 miljard kuub per jaar. Dat is het minimum volgens onderzoek, waarbij nog kan worden voldaan aan de contracten en levering aan eigen land. “Maar uiteindelijk, zodra dat maar even kan, moet die kraan helemaal dicht,” aldus Kelder.

Bekijk hier de motie