PvdD & 100% Groningen Willen Betere Toegan­ke­lijkheid bij Bouw­werk­zaam­heden


29 maart 2019

GRONINGEN - De Groningse raadsfracties van de Partij voor de Dieren en 100% Groningen willen dat er beter rekening gehouden wordt met rolstoelgebruikers en blinden bij de vele bouwwerkzaamheden in de stad. Hier hebben de fracties schriftelijke vragen over ingediend bij het College van B&W, in samenwerking met de Werkgroep Toegankelijk Groningen.

Wesley Pechler, raadslid voor de PvdD: “In elke wijk wordt momenteel wel iets gebouwd of worden wegwerkzaamheden uitgevoerd, en in de binnenstad is het helemaal raak. Vaak worden bouwplaatsen afgesloten met een hek of schutting en de aanwijzing Voetgangers Oversteken. Maar zonder op- en afrit gaat dat helemaal niet voor mensen die gebruik maken van een rolstoel, rollator of kinderwagen.” De PvdD en 100% Groningen geven meerdere verbeterpunten aan: extra op- en afritten van het trottoir, het tijdig aangeven van alternatieve toegankelijke routes, en tijdelijke geleidelijnen. Zo worden gebieden waar veel gebouwd wordt een stuk toegankelijker en veiliger.

Marjet Woldhuis, fractievoorzitter van 100% Groningen, vult aan: “En dat geldt bijvoorbeeld ook voor geleidestroken voor mensen met een visuele beperking. Die worden nu regelmatig onderbroken tijdens bouwwerkzaamheden, waardoor het voor die mensen heel moeilijk wordt om te navigeren. Vorig jaar zagen we dit bijvoorbeeld gebeuren voor het Gezondheidscentrum aan het Hoendiep.”

Jan van Slochteren van de Werkgroep Toegankelijk Groningen maakt zelf gebruikt van een gemotoriseerde rolstoel en kan dit beamen: “Men heeft geen idee dat als je bij bouwwerkzaamheden geen voorzieningen treft voor mensen met een beperking om van en op het trottoir te komen, dat men dan net zover terug moet rijden naar een afritje waar men wel van het trottoir kan.”

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren wil dat college maatschappelijke dialoog over Sinterklaas organiseert

De Partij voor de Dieren wil dat de Groningse politiek en maatschappij met elkaar in gesprek gaan om te komen tot een Sinterk...

Lees verder

Een week in het leven van een raadslid voor de Partij voor de Dieren

Een week in het leven van een raadslid! Sinds ik ruim 3 maanden geleden ben geïnstalleerd als raadslid krijg ik van vrienden...

Lees verder