Partij voor de Dieren en Student & Stad Vragen Ophel­dering over Legi­o­nella in Studen­ten­con­tainers


29 augustus 2019

De Groningse gemeenteraadsfracties van de Partij voor de Dieren en Student & Stad hebben vragen gesteld over de legionellabacterie die deze zomer is aangetroffen bij de studentencontainers van Rizoem. Sikkom berichtte vorige week over de besmetting van de leidingen met legionella eind juli, waarbij bewoners met spoed hun woning voor enkele uren moesten ontruimen.

De fracties vragen het college van burgemeester en wethouders om opheldering over de ernst van de situatie, hoe met de bewoners is gecommuniceerd, en of bewoners zijn geïnformeerd over de risico’s van legionellose en het herkennen van symptomen. Wesley Pechler, raadslid voor de PvdD: “Onze zomers zullen door klimaatverandering steeds warmer worden, met meer hittegolven en hogere piektemperaturen. Wij verwachten dat het risico op legionella hierdoor toeneemt, en vragen het college dan ook of zij met ons van mening zijn dat aanvullende legionellapreventie in woningen die extra kwetsbaar zijn voor hitte noodzakelijk is.”

Ook stellen de PvdD en Student & Stad vragen over de communicatie vanuit Rizoem, die zij verre van transparant noemen. Marten Duit, fractievoorzitter van Student & Stad: “De legionella in het leidingwater is het zoveelste probleem dat boven komt drijven bij de verhuur van studentencontainers op het Suikerfabriekterrein door Rizoem. Bij alle bij ons bekende problemen was er een derde persoon nodig om deze problemen boven water te krijgen. Zoals de vuile containers bij oplevering, foutieve kosten in contacten, onrechtmatige verhuur aangeboden op Facebook, en nu dus de legionellabacterie in de waterleidingen.”

Lees de schriftelijke vragen hier!

Gerelateerd nieuws

Opinie: De energietransitie is niet genoeg

De energietransitie is niet genoeg Om klimaat en biodiversiteit te kunnen redden, is volgens Ankie Voerman en Kirsten de Wr...

Lees verder

Partij voor de Dieren: maak haast met faunap­as­sages voor otters

Groningen 17 september – De Partij voor de Dieren wil dat er haast wordt gemaakt met een veilige doorsteek voor otters bij he...

Lees verder