Partij voor de Dieren stelt vragen over de verant­woor­de­lijk­heden van een "dier­vrien­delijk" college


10 mei 2019

Groningen, 10 mei 2019 – De Partij voor de Dieren wil dat het college van de gemeente Groningen zich inspant om diervriendelijk te handelen. Er moet daarom een einde komen aan het loslaten van duiven op Bevrijdingsdag. Postduiven eindigen vaak als stadsduiven, waar ze soms als “ongedierte” beschouwd worden. Daarnaast is de partij niet blij met de wijze waarop wethouder Jongman reclame leek te maken voor de mogelijkheid van het verplaatsen van steenmarters.

Volgens fractievoorzitter Kirsten de Wrede is de duivensport een wrede sport, die je niet moet legitimeren door witte duiven te gebruiken voor een leuk evenement. “Het is niet ongebruikelijk dat bij wedstrijden voor postduiven een groot deel sterft. Daarnaast eindigen de dieren soms als stadsduiven, die door veel mensen verguisd worden en soms met grote hoeveelheden tegelijk gedood worden’, aldus de Wrede.

Daarnaast is de partij niet blij met de woorden van wethouder Jongeman in de commissie Beheer en Verkeer van afgelopen week. Hierin vertelde Jongman over de mogelijkheid van het wegvangen van steenmarters. De lege plek wordt echter heel snel opgenomen door een andere steenmarter, terwijl het wegvangen een stressvolle bezigheid is voor het beschermde dier.

Lees de schriftelijke vragen hier!

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren, GroenLinks, 100%Groningen, D66 en Student & Stad willen een verbod op het oplaten van ballonnen

Groningen, 19 april 2019. De Groningse gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren stelt samen met GroenLinks, 100% Gro...

Lees verder

Plezier zonder dier! Schriftelijke vragen over roofvogelshow Stadspark

Partij voor de Dieren wil geen roofvogelshow tijdens Zomerfolk Groningen, 7 juni 2019 – De Partij voor de Dieren heeft het ...

Lees verder