Plezier zonder dier! Schrif­te­lijke vragen over roof­vo­gelshow Stadspark


7 juni 2019

Partij voor de Dieren wil geen roofvogelshow tijdens Zomerfolk

Groningen, 7 juni 2019 – De Partij voor de Dieren heeft het college van de gemeente Groningen middels schriftelijke vragen verzocht iets te doen aan de roofvogelshow, die gepland staat op 15 en 16 juni, tijdens het Zomerfolk festival in het Stadspark. Volgens de Partij voor de Dieren zijn roofvogelshows een bron van dierenleed.

Kirsten de Wrede, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren, is verbaasd over het feit dat er een dergelijke show gepland staat: “Zomerfolk staat bekend als druk bezocht en gemoedelijk: voor de honden staan er drinkbakken. Waarom moet er dan opeens een roofvogelshow bij? Daar is niet goed over nagedacht, ben ik bang”.

In de beantwoording op eerdere vragen van de Partij voor de Dieren betreffende hondenshows, heeft het vorige college aangegeven te willen onderzoeken hoe voor alle evenementen met dieren een vergunningsplicht kon worden ingevoerd. De Wrede wil onder andere weten hoever het daar nu mee is en of het college bereid is om aan de organisatie van Zomerfolk te vragen van de roofvogelshow af te zien.

Roofvogelshows leiden ertoe dat wilde dieren zoals haviken en uilen uit de natuur worden weggevangen, illegaal verhandeld en in een hok terecht komen. Voor de shows worden ze hongerig gehouden, zodat ze een reden hebben om terug te keren naar de handschoen. Het zijn dieren die van nature bang zijn voor mensen en de shows vormen dan ook een bron van stress voor de dieren.

Lees de schriftelijke vragen hier!

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren stelt vragen over de verantwoordelijkheden van een "diervriendelijk" college

Groningen, 10 mei 2019 – De Partij voor de Dieren wil dat het college van de gemeente Groningen zich inspant om diervriendeli...

Lees verder

Big Grunn is watching you; Partij voor de Dieren maant tot voorzichtigheid bij gebruik van data

Groningen, 17 juni 2019 – De Partij voor de Dieren in de raad van Groningen heeft schriftelijke vragen gesteld over het gebru...

Lees verder