PvdD Groningen Stelt Schrif­te­lijke Vragen Over Extra Groen­aan­tasting Zuide­lijke Ringweg


28 juli 2018

De fractie van de Partij voor de Dieren in de Groningse gemeenteraad heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester & wethouders over het verwijderen van een extra hectare groen bij de zuidelijke ringweg.

De PvdD noemt de geplande groenverwijdering één in een reeks van forse tegenslagen, zowel voor het dierenleven als de omwonenden. Na het nieuws van de vertraging van drie jaar verdwijnt er nu ook nog extra stadsnatuur.

Fractievoorzitter Gerjan Kelder: “Het is onvoorstelbaar hoeveel bomen er al gekapt zijn en hoeveel groen er al verdwenen is ten behoeve van de ring zuid. Dat nu als donderslag bij heldere hemel nog eens een extra hectare groen moet verdwijnen is heel zuur. Dat zijn twee voetbalvelden! En ook nog eens voor een groot deel in het Stadspark.”

De PvdD vraagt het college of deze groenaantasting nog te vermijden is. Ook wil de fractie opheldering over de exacte hoeveelheid groen en houtopstand die met de plannen verdwijnt, waarom deze noodzaak nu pas aan het licht is gekomen, en hoe het groen gecompenseerd gaat worden.

Lees de schriftelijke vragen hier

Gerelateerd nieuws

Fractievoorzitter Gerjan Kelder Niet Opnieuw Verkiesbaar 

​Huidige fractievoorzitter en gemeenteraadslid Gerjan Kelder van de Partij voor de Dieren niet verkiesbaar voor nieuwe raadsp...

Lees verder

Pilot met Groene Bestrating in drie Stadswijken

Groene Bestrating voor een klimaatbestendige, mooie en gezonde Stad. PvdA en PvdD omarmen het idee van de Groninger kunstenaa...

Lees verder