Wij stellen schrif­­te­­lijke vragen over het verruimen van de geluids­­­normen voor Rammstein.


Van 100db naar 103db: wat zijn de gevolgen voor mens en dier?

28 juni 2023

Wij stellen schrif­te­lijke vragen over het afwijken van het bestem­mingsplan en het verruimen van de geluids­normen voor Rammstein.

Zoals eerder bericht heeft het college afgelopen week besloten om af te wijken van het bestemmingsplan en de geluidsnormen voor Rammstein te verhogen van 100db naar 103db. Dit betekent volgens experts een verdubbeling van het geluidsniveau.

Wij schrokken erg van dit besluit aangezien de maatschappelijke ontwikkelingen rondom het geluidsoverlast in het zuidwesten van de stad recent nog aan bod kwam in de raad. Daarom stellen wij samen met de fracties van SP en CDA vragen aan het College van B&W.

Wij willen meer inzicht in het proces rond de aanvraag en de gevolgen op de ecologie en de ecologische onderzoeken die gedaan zijn. Daarnaast willen we weten hoe het belang van omwonenden (dierlijk en menselijk) afweegt tegen het belang van de evenementorganisator.

Wij zijn niet tegen concerten of evenementen, maar de locatie (een park met dieren), de overlast en de belasting voor mens en dieren de westkant van de stad, zorgt ervoor dat we een andere aanpak en spreiding van evenementen willen.

De gestelde vragen vindt u hier: Schriftelijke vragen geluidsnormen Rammstein

Gerelateerd nieuws

Dierenartskosten minima van 20 naar 40 euro

Ons Amendement om de bijdrage dierenartsen voor minima te verhogen van 20 naar 40 euro is aangenomen. Hierdoor wordt het cons...

Lees verder

Akkoord over natuurcompensatie Suikerzijde

Negen Groningse natuur- en milieuorganisaties* en de gemeente Groningen hebben samen een aangepast plan bedacht voor de natuu...

Lees verder