Partij voor de Dieren maakt zich zorgen om boom­wortels en veiligheid kinderen


17 februari 2021

De mogelijke nieuwe aanrijroute voor de aanleg van de verdiepte ligging zorgt ervoor dat zwaar bouwverkeer door de Goeman Borgesiuslaan zal gaan. Deze straat vol oude bomen herbergt vele boomwortels onder het wegdek en er fietsen veel naar schoolgaande kinderen langs. De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren stelt daarom woensdag 17-2-2021 mondelinge vragen over het zware bouwverkeer en de gevolgen voor de boomwortels en de veiligheid van kinderen.

Recentelijk is door Aanpak Ring Zuid een brief gestuurd naar omwonenden met als onderwerp de nieuwe routes voor het bouwverkeer. Aanpak Ring Zuid wil afwijken van eerder vastgestelde routes en onder andere te gaan rijden via de Goeman Borgesiuslaan. Fractievoorzitter Kirsten de Wrede stelt: “Je vraagt je af of ze bij Aanpak Ring Zuid wel hebben nagedacht over de gevolgen voor de oude bomen in de Goeman Borgesiuslaan. Ook houd je je hart vast als je ziet hoe smal de straat en waar veel kinderen fietsen.”

De Partij voor de Dieren wil daarom van het college weten of de gemeente toestemming heeft verleend voor deze route en of de gemeente een nulmeting heeft uitgevoerd wat betreft de kwaliteit van de boomwortels, deze kunnen namelijk beschadigd raken door (zwaar) bouwverkeer. Ook wil de partij weten wat de gemeente zal doen om ervoor te zorgen dat de schade aan bomen beperkt blijft. “Er is al veel misgegaan bij de uitvoering van het project, daarom zitten we er bovenop en willen van de gemeente weten hoe boombescherming en de veiligheid bij bouwverkeer geregeld zijn”, besluit De Wrede.

Lees de mondelinge vragen hier!

Gerelateerd nieuws

Gemeente blijft gifvrij werken!

Begin januari vroegen we de gemeente om een toezegging om gifvrij te blijven werken. Eind november 2020 werd namelijk het lan...

Lees verder

Partij voor de Dieren wil opheldering over bomenkap nabij viaduct Groningerweg

Groningen, 22-2-2021 – De Partij voor de Dieren wil opheldering over de struiken- en bomenkap op het talud van het viaduct wa...

Lees verder