Maand­over­zicht augustus/ september


Evene­menten, Wespen, nieuwe frac­tie­me­de­werker

1 oktober 2022

Afgelopen maand is het nieuwe politiek jaar begonnen en zijn we alweer druk bezig gegaan om Groningen iets groener, diervriendelijker en socialer te maken. Hieronder een overzicht:

Vragen:

  • Er is een mondelinge vraag gesteld over het doen van een ecologische check t.a.v. grote evenementen in het Stadspark. Dit is toegzegd door de wethouder. (de vragen vindt u hier)
  • Er zijn schriftelijke vragen gesteld over het vergunningsplichtig maken van het gebruik van dieren bij evenementen, nadat er meerdere dieren gebruikt zijn bij Groningen Ontzet. (de vragen vindt u hier)
  • Er zijn schriftelijke vragen gesteld over wespen. Wij pleiten voor een dier-en natuurvriendelijke manier van omgaan met overlast en educatie over het nut van wespen. (de vragen vindt u hier)
  • Wij vrezen dat werkplaatsen voor kunstenaars uit de Groningse binnenstad door een wetswijziging zullen verdwijnen. De partijen willen weten wat de gemeente van plan is om deze plekken te beschermen. De fracties willen dat de gemeente kunstenaars zekerheid biedt en daarmee het vertrek van makers voorkomt. (de vragen vindt u hier)
  • Wij hebben antwoord gekregen op de vragen over koele vluchtplaatsen voor mens en dier tijdens hittegolven (de vragen vindt u hier)
  • Wij hebben vragen gesteld om te pleiten voor een veilige diepenring ( de vragen vind u hier)
  • De motie voor “Herdenking 15 augustus 1945” betreffende de tweede wereldoorlog in Nederlands Indië is aangenomen! De motie vindt u hier.

Moties en Amendementen:
Er zijn moties en amendementen mede-ingediend over Fonds Energietransitie en WIJ voorinvestering SAMEN. Deze vindt u hier.

Woordvoeringen:
Er zijn woordvoeringen gedaan over: het verplaatsen Pannenkoekenschip, Voorinvestering WIJ SAMEN, Cameratoezicht Gele Loper, Fonds Energietransitie, Ov dienstregeling en Topsportzorgcentrum en Lobby Mobiliteit. Deze woordvoeringen vindt u hier.


Nieuwsitems:
Terence van Zoelen bij OogTV: Automobilist rijdt in op ganzen op Wielewaalplein: “Twee ganzen dood, vreselijk gezicht” (link)

Nieuwe fractiemedewerker:
Sinds medio augustus hebben we een nieuwe fractiemedewerker. Nadat Bart Hekkema benoemd is als raadslid is Linda Wijnalda aangenomen als fractiemedewerker. Linda is vrijwillig werkgroepcoördinator voor de afdeling Groningen en was onderdeel van het Campagneteam gemeenteraadsverkiezingen. Meer weten over haar? Klik hier.

Oproep:
Kom 6 oktober om 18.00 naar de Grote Markt om het Rijk op de roepen om geld vrij te maken voor energietoeslag voor studenten! Studentenprotest Energietoeslag

Gerelateerd nieuws

Evenementen met dieren wordt vergunningsplichtig.

Partij voor de Dieren en GroenLinks hebben schriftelijke vragen gesteld over het gebruik van dieren tijdens Gronings Ontzet....

Lees verder

Noodpakket Energie en Inflatie 14 miljoen

Het college van GroenLinks, Partij van de Arbeid, SP, Partij voor de Dieren en ChristenUnie hebben een noodpakket samengest...

Lees verder