Linda Wijnalda


Frac­tie­me­de­werker

'Ik kom op voor mensen, dieren, natuur en milieu. Een vreedzame leefbare wereld ontstaat als daar harmonie is!'

Linda Wijnalda (1987) Zij/haar is fractiemedewerker bij de Gemeenteraadsfractie Groningen. Linda is geboren in het oosten van de provincie Groningen, maar op twee jarige leeftijd verhuisd naar Zuid Oost Drenthe waar zij opgroeide. Toen ze bijna 18 was en ging studeren, verhuisde zij naar de stad Groningen. Sinds een aantal jaren woont zij in het mooie Garmerwolde in een leuk huis met groene tuin met haar man, honden, katten, cavia’s en kippen. Linda heeft veel interesses zoals planten, kringlopen, muziek, schilderen/tekenen, natuur, retro/vintage en tuinieren. Voordat Linda fractiemedewerker werd, heeft ze vanaf 2007 gewerkt in de verslavingszorg. Ze heeft binnen verschillende klinische en poliklinische afdelingen gewerkt, maar een groot deel was binnen de jeugd verslavingszorg met nadruk op Cognitieve gedragstherapie, groepsdynamica en familie/gezinsgericht werken. Op dit moment werkt zij als Klachtenfunctionaris en heeft ze een eigen bedrijf in Animal Friendly Merchandise. Binnen de Partij voor de Dieren was Linda vrijwillig werkgroepcoördinator, kandidaat voor de provinciale staten verkiezingen 2023 en was ze onderdeel van het Campagneteam Gemeenteraadsverkiezingen '22 en verkiezingen Provinciale Staten'23.

In alle facetten van haar leven denkt ze om de dieren en natuur door veganistisch te leven. Dit is voor haar heel erg belangrijk. Ze gelooft namelijk dat we met aandacht en empathie naar de wereld om ons heen, heel veel kunnen bereiken!

Net als veel mensen maak ze zich zorgen. Het lijkt alsof we van crisis naar crisis gaan, maar veel belangrijke keuzes vooruit worden geschoven. Vaak omdat grote bedrijven en geld een groot belang is. Maar door uit te stellen, worden problemen niet opgelost maar worden problemen crises. Dit terwijl meerdere crises voorkomen hadden kunnen worden. Ze vindt dat er nu doorgepakt moet worden met mensen die durven keuzes te maken en daarin verder kunnen kijken dan korte termijn, eigen belang en het economisch belang. Het vraagt verandering en daadkracht, maar ook een positieve kijk op de toekomst. Dit is wat zij hoopt te bieden met de fractieleden van de Partij voor de Dieren.

Binnen de fractie beheert Linda de communicatie/(social) media, werkt mee aan voorstellen, moties en vragen. Ze onderhoudt contact met derden en zoekt informatie over allerlei onderwerpen ter ondersteuning van de fractie.

Gerelateerd

Bijdragen Moties Vragen Nieuws